Het uploaden naar Uw site.

Dit gedeelte behandeld het uploaden via FTP en Direct Admin's file manager. U kunt Uw site makkelijk uploaden via één van deze methoden.

Directory structuur.

De basis van uw account bestaat meestal uit de volgende directories;

/backups

/domains

/mail

/public_html

/private_html

/backups

De /backup directory bevat alle back-ups die gecreëerd zijn via het controle paneel. U zult dus ook geen /backup hebben, voordat U deze heeft gecreëerd via het controle paneel.

/domains

De /domain directory bevat de files die verbonden zijn aan Uw hosting account. Elke domein op uw hosting heeft een eigen directory. In deze directory is ondergebracht:

/logs (De maandelijkse logs worden hier opgeslagen en wordt gecreëerd na de eerste maand nadat U Uw account heeft aangemaakt.)

/private_html (Alle files waarmee U toegang verschaft met SSL - https//:).

/public_html (files in het algemeen voor Uw website.)

/public_ftp (Alle files voor Uw FTP site.)

/stats (Alle files gecreëerd door Webalizer voor het doel van statistieken ( verander of verwijder deze directory nooit)

/mail

Dit is de map waar de webmail de email opslaat. Dit zijn 'ruwe' bestanden en die zijn niet leesbaar.

public_html

De public_html is de basis van Uw account en de link tot /domains/joudomein.nl/public_html. Als U meer dan één domein host op Uw account, zal deze link U gelijk het laatst gemaakte domein op Uw account laten zien.

Home (index.html) File

De zogenaamde default file voor elke web directory is een index.html. Dat betekent dat, wanneer bezoekers toegang zoeken tot Uw domein http://www.joudomein.nl, ze eigenlijk direct worden door gelinkt naar http://www.joudomein.nl/index.html. Dit werkt voor alle pubiek toegankelijke directory in Uw systeem, inclusief de subdomeinen.

Als U de website upload, denk er dan aan dat U de hoofdpagina index.html noemt. Gevorderde gebruikers kunnen gebruik maken van PHP files, shtml files, etc. Als Uw website niet opgemaakt is in HTML, verandert U dan bij de main files de index extensie. (index.php, index.shtml)

Uploaden met FTP:

Stap 1: Installeer een FTP programma. Om op een gemakkelijke manier bestanden op de server te kunnen plaatsen is een FTP programma vereist. De meeste computers worden niet met FTP software geleverd, U kan deze echter (in veel gevallen gratis) downloaden vanaf het internet.

FTP programma,s voor Windows: Filezilla en LeechFTP Gratis te downloaden op onze download pagina.

Stap 2: Toegang tot de server. Alle FTP accounts hebben de onderstaande informatie nodig:

Gebruikersnaam of user name
Wachtwoord oftewel password
FTP server adres: ftp.joudomein.nl
Poort: -gebruik default port (21).

Sommige programma's vragen naar het host type (select "auto"), ASCII/Binary/Auto, en naar Uw initiale remote folder, dat is de hoofd folder van uw site bv /domains/joudomein.nl/public.html.

Stap 3: Open de public_html directory op de webserver en upload Uw site en/of uw bestanden

Als U meer dan één domeinnaam host op Uw account, dient U eerst de /domains directory in te voeren en, daarna de domein waar u wild oploade en daar weer de public_html map.

Uploaden met Direct Admin's File Manager:

1. Log in, in het controle paneel en klik op de button: file manager." icon.
2. Ga naar de directory waar de files wilt uploaden.
3. Klik op de button 'upload files to current directory' onder aan het scherm.

uploaden

U ziet 8 velden. Klik op de button browse om de files te selecteren die U wilt uploaden
Klik op de button "upload more files" als U meer dan 8 files ineens wilt uploaden.

uploaden

5. Klik op de button: upload files.